• Snelle Levering

  • Kwaliteit

  • Persoonlijke Service

Doopkaarsen

Doopkaars "3 vlakken" roze met Foto

Doopkaars "3 vlakken" roze met Foto

14,98 13,50

5/5

-10%

Doopkaars baby
Doopkaars baby

Doopkaars baby

13,98

Doopkaars Duif

Doopkaars Duif

13,98

Doopkaars Hippo
Doopkaars Hippo

Doopkaars Hippo

13,98

Doopkaars kruis

Doopkaars kruis

13,98

Doopkaars met Foto
Doopkaars met Foto

Doopkaars met Foto

14,98

5/5
Doopkaars panda
Doopkaars panda

Doopkaars panda

13,98

5/5
Doopkaars voetjes

Doopkaars voetjes

13,98

5/5
Doopkaars eenhoorn

Doopkaars eenhoorn

13,98

5/5

Bestel een unieke doopkaars als persoonlijk doopcadeau.

Een doopkaars is het perfecte doopcadeau, en voordelig online te bestellen.

Wilt u een doopkaars op maat laten maken, zoals een doopkaars met foto, doopkaars met naam en doopdatum, dan bent u bij de online kaarsenwinkel aan het juiste adres, wij maken uw persoonlijke doopkaars precies zoals u hem graag hebben wilt. 

Verschillende soorten doopkaarsen

Doopkaarsen zijn natuurlijk in vele vormen en maten verkrijgbaar maar het zijn doorgaans stompkaarsen of klokkaarsen. Waar vooral een groot onderscheid in te vinden is bij doopkaarsen is de wijze waarop ze versierd zijn met verschillende symbolen en teksten. Onze doopkaarsen worden afgedrukt op stompkaarsen, klokkaarsen en vierkante kristalkaarsen die zich onderscheiden van gewone kaarsen door de mooie kristal structuur. De stomp, en klokkaarsen  zijn leverbaar in diverse formaten in de kleuren wit en ivoor, de vierkante kaarsen zijn wit. Een overzicht van onze stompkaarsen en klokkaarsen vind u op de onze kaarsen pagina. De doopkaarsen worden met de grootste zorg met de hand bedrukt d.m.v een watertransfer techniek, hierbij word de foto superscherp op de kaars gedrukt.

Het christelijke geloof staat bol van de symbolen dus het zal u niet verbazen dat het doopkaarsen aanbod enorm gevarieerd is. Veelvoorkomende versiersels zijn het kruis, dolfijnen (symbool voor Christus) en ankers (staat voor zekerheid en houvast). Daarnaast worden op de doopkaarsen  ook de naam en doopdatum van de gedoopte vermeld. Wilt u een ander symbool of afbeelding op de kaars laten vastleggen, dan kan dat eenvoudig bij de doopkaarsen met foto. Heeft u hulp nodig bij het personaliseren van uw doopkaars, of heeft u vragen, dan helpen we u graag. Bij voorkeur via de mail of ons contactformulier. maar u kunt ook altijd bellen, houd u er wel rekening mee dat we niet altijd in de gelegenheid zijn om de telefoon aan te nemen omdat we voor u aan het werk zijn.

Het branden van doopkaarsen 

Onderdeel van de dooptraditie is het branden van een doopkaars met de naam van de gedoopte en de datum van de doopdag. De doopkaars wordt tijdens de officiële ceremonie ontstoken aan de Paaskaars, die symbool staat voor het licht van Jezus. Met het branden van de kaars van de gedoopte wordt het licht van Jezus ontvangen en volgt de dopeling dit licht in het leven. De doopkaars wordt bewaard om te branden op de doopdatum of als herinnering aan het doopritueel.

Doopkaarsen koop je online bij: de Online Kaarsenwinkel

Het kopen van doopkaarsen op het internet was niet altijd even eenvoudig, maar de online kaarsenwinkel heeft dit probleem opgelost. U kunt de doopkaarsen eenvoudig voordelig online bestellen.  Wij bieden u een brede selectie doopkaarsen die geschikt zijn voor de doop van uw kind of andere speciale gelegenheid.

De Online Kaarsenwinkel personaliseerd uw doopkaars tot een uniek cadeau!

En staat nu net uw type doopkaars hier niet tussen, kijk dan ook even bij onze mooie geboortekaarsen en Fotokaarsen.

Zoekt u kaarsen voor de Communie? Kijk dan bij de Communie kaarsen 

Doopsymbolen en -tradities

Het doopvont
Terwijl de eerste Christenen doopten door onderdompeling in rivieren, fonteinen, of in de zee, gebruikte men in de derde eeuw een poel of bad in een speciaal badhuis. In de twaalfde eeuw werd de kinderdoop steeds gebruikelijker. Door overgieten was slechts een klein bad nodig en langzamerhand is men overgestapt op het gebruik van een doopvont in de kerk. Dit is een grote bak, soms op een dikke poot, waarin wijwater zit. Vroeger moest een kindje binnen drie dagen worden gedoopt, omdat de kindersterfte hoog was. Tegenwoordig wacht men soms drie maanden of nog langer.

Peter en meter
In de zesde eeuw werd het peetouderschap ingevoerd. Dit waren twee mensen, de peter en meter, die antwoord konden geven op de doopvragen in plaats van de dopeling. Zo kon de pasgeboren baby getuigen van zijn of haar geloof en daarmee dus worden gedoopt. Tegenwoordig is het niet meer altijd de peter of meter die de vragen beantwoordt. Moeder en vader doen het nu vaak zelf. Vroeger kon dit niet omdat het kind werd gedoopt terwijl moeder nog in het kraambed lag.

Doopkaars
De doopkaars wordt aangestoken aan de paaskaars en brandt tijdens het dopen. Naderhand wordt de kaars aan de ouders meegegeven naar huis. Het is een herinnering aan het doopsel, soms wordt hij weer in de kerk gebrand, bijvoorbeeld met het Vormsel of bij het huwelijk en soms ook op een verjaardag of de naamdag van het kind thuis.

Doopnamen
Bij het doopsel krijgen de kinderen meestal een aantal doopnamen. Dit zijn soms namen van heiligen. De bedoeling is dan dat deze heiligen het kind zullen beschermen. De meeste kinderen krijgen drie voornamen: de echte voornaam, aangevuld met de namen van peter en meter.

Doopjurk
De dopelingen gingen in de begintijd (bijna) naakt te water en kregen na hun doop een doopkleed. Een wit kleed dat aangaf dat de persoon nu bekleed was met Christus in een nieuw leven. Daar hebben de Roomse en Protestantse kerken de zogenaamde doopjurk aan overgehouden. 
Sinds de negentiende eeuw draagt de baby bij het doopsel een lange witte doopjurk versierd met strikjes en veel kant. Vaak is de doopjurk al heel lang in een familie en worden alle nieuwe familieleden in deze jurk gedoopt. De vorm van de doopjurken loopt parallel aan de heersende mode. Vaak wordt de doopjurk gemaakt van de trouwjapon van de moeder. Zo hebben de doopjurken aan het begin van de negentiende eeuw een verhoogde taille, net als de japonnen van de vrouwen in die tijd. De geborduurde motieven zijn uiterst verfijnd. In het midden van het rokgedeelte, langs de zoom aan de onderkant, op het bovenlijfje en de kop van de mouw zit borduursel. De rest van de doopjurk is meestal onversierd.

Dat is geheel anders in het laatste kwart van de negentiende eeuw. De doopjurken zijn van onder tot boven uitbundig voorzien van vele stroken kant , afgewisseld met geborduurde stroken. Het gebeurt nogal eens dat doopjurken in de loop der tijd versteld of veranderd zijn. Bijvoorbeeld omdat er delen kapot gegaan zijn. Wie nog een doopjurk bezit, kan eens kijken of alle onderdelen van de jurk wel bij elkaar horen. Soms is de versiering van het bovenlijfje anders dan die op het rokgedeelte.

Kaartjes
Vóór deze eeuw werden weinig geboortekaartjes rondgestuurd. Dat gebeurde vanaf 1870-80 al wel bij rijke families. Pas vanaf 1920 begon de gewoonte zich te verspreiden. En sinds kort is er een nieuw medium bij voor de aankondiging van een geboorte: internet.

Doopcadeaus

Bij een doop is het over het algemeen traditie om een cadeau te geven. Hierbij kan gedacht worden aan zilveren cadeaus zoals een kruisje, bedelarmband, bestek, spaarpot of fotolijstje. Dit kan extra speciaal worden door het te laten graveren met de naam van de baby. Een kinderbijbel is ook zeer gangbaar; variërend van een prentenboek tot aan een 365-dagenbijbel met voor iedere dag een verhaal. Hier kan voorin een stukje geschreven worden zodat het net dat stukje meer is. Soms wordt er ook speelgoed gegeven zoals een Ark van Noach of puzzelbijbel. Natuurlijk kunnen knuffels of kleertjes ook, het leukste is natuurlijk een doopkaars met de foto van de dopeling en zijn of haar naam met de doopdatum erop afgedrukt.

Meest verkochte producten

Doopkaars met Foto
Doopkaars met Foto

Doopkaars met Foto

14,98

5/5
Fotokaars 100x200
Fotokaars 100x200

Fotokaars 100x200

24,98

5/5
Fotokaars groot hart

Fotokaars groot hart

17,59

5/5