• Snelle Levering

  • Kwaliteit

  • Persoonlijke Service

Doopkaarsen

Doopkaarsen met opties:

  • Kies kleur opdruk.
  • Kies Lettertype.

Doopkaars voetjes vierkant

niet voorradig

Doopkaars baby_vierkant

niet voorradig

Doopkaars naam en doopdatum_vierkant

niet voorradig

Doopkaars naam en vlinders _vierkant

niet voorradig

Doopkaars met hand en water_vierkant

niet voorradig

Doopkaars kleur doopsel_vierkant

niet voorradig

Doopkaars kruis_vierkant

niet voorradig

Word er een kindje gedoopt of laat u zelf uw kind dopen?

Bestel dan een unieke doopkaars als persoonlijk doopcadeau.

Een doopkaars is het perfecte doopcadeau, en voordelig online te bestellen.

Wilt u een doopkaars op maat laten maken, zoals een doopkaars met foto, doopkaars met naam en doopdatum, dan bent u bij ons aan het juiste adres, de online kaarsenwinkel maakt uw persoonlijke doopkaars precies zoals u hem voor ogen heeft.


Wilt u uw doopkaars verder personaliseren dan is dat geen enkel probleem, u kunt bij aanvullende informatie eenvoudig opgeven wat u graag op de doopkaars afgedrukt wilt zien.

Dit kan doopsel, doopdatum, gedoopt zijn, maar ook als u de geboortedatum erbij afgedrukt wilt hebben, of een peter en meter groet, maar houd hierbij wel rekening met de afmeting van de gekozen doopkaars, het moet er immers wel allemaal oppassen.

Doopkaarsen voor de speciale gelegenheid, de doopviering van uw kind

Het doopsel of de doop is binnen het christendom het sacrament van de christelijke initiatie. De dopeling wordt overgoten met doopwater of erin ondergedompeld. Daarbij wordt vaak de doopformule uitgesproken: "Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest"


Verschillende soorten doopkaarsen

Doopkaarsen zijn natuurlijk in vele vormen en maten verkrijgbaar maar het zijn doorgaans stompkaarsen of klokkaarsen. Waar vooral een groot onderscheid in te vinden is bij doopkaarsen is de wijze waarop ze versierd zijn met verschillende symbolen en teksten.

Onze doopkaarsen worden afgedrukt op stompkaarsen en klokkaarsen van diverse formaten in de kleuren wit en ivoor Een overzicht van onze stompkaarsen en klokkaarsen vind u op de onze kaarsen pagina.

De doopkaarsen worden met de hand bedrukt d.m.v een watertransfer techniek, hierbij word de foto superscherp op de kaars gedrukt.

Het christelijke geloof staat bol van de symbolen dus het zal u niet verbazen dat het doopkaarsen aanbod enorm gevarieerd is. Veelvoorkomende versiersels zijn het kruis, dolfijnen (symbool voor Christus) en ankers (staat voor zekerheid en houvast). Daarnaast worden op de doopkaarsen  ook de naam en doopdatum van de gedoopte vermeld.


Het branden van doopkaarsen

Onderdeel van de dooptraditie is het branden van een doopkaars met de naam van de gedoopte en de datum van de doopdag. De doopkaars wordt tijdens de officiële ceremonie ontstoken aan de Paaskaars, die symbool staat voor het licht van Jezus. Met het branden van de kaars van de gedoopte wordt het licht van Jezus ontvangen en volgt de dopeling dit licht in het leven. De doopkaars wordt bewaard om te branden op de doopdatum of als herinnering aan het doopritueel


Doopkaarsen koop je online bij: de Online Kaarsenwinkel

Het kopen van doopkaarsen op het internet was niet altijd even eenvoudig, maar de online kaarsenwinkel heeft dit probleem opgelost. U kunt de doopkaarsen online bestellen  Wij bieden u een brede selectie doopkaarsen die geschikt zijn voor de doop van uw kind of andere speciale gelegenheid.


De Online Kaarsenwinkel personaliseerd uw doopkaars tot een uniek cadeau!

En staat uw favoriete doopkaars hier niet tussen, kijk dan ook even bij onze geboortekaarsen en Fotokaarsen.

Zoekt u kaarsen voor de Communie? Kijk dan bij de Communie kaarsen 


Doopsymbolen en -tradities

Het doopvont
Terwijl de eerste Christenen doopten door onderdompeling in rivieren, fonteinen, of in de zee, gebruikte men in de derde eeuw een poel of bad in een speciaal badhuis. In de twaalfde eeuw werd de kinderdoop steeds gebruikelijker. Door overgieten was slechts een klein bad nodig en langzamerhand is men overgestapt op het gebruik van een doopvont in de kerk. Dit is een grote bak, soms op een dikke poot, waarin wijwater zit. Vroeger moest een kindje binnen drie dagen worden gedoopt, omdat de kindersterfte hoog was. Tegenwoordig wacht men soms drie maanden of nog langer.

Peter en meter
In de zesde eeuw werd het peetouderschap ingevoerd. Dit waren twee mensen, de peter en meter, die antwoord konden geven op de doopvragen in plaats van de dopeling. Zo kon de pasgeboren baby getuigen van zijn of haar geloof en daarmee dus worden gedoopt. Tegenwoordig is het niet meer altijd de peter of meter die de vragen beantwoordt. Moeder en vader doen het nu vaak zelf. Vroeger kon dit niet omdat het kind werd gedoopt terwijl moeder nog in het kraambed lag.

Doopkaars
De doopkaars wordt aangestoken aan de paaskaars en brandt tijdens het dopen. Naderhand wordt de kaars aan de ouders meegegeven naar huis. Het is een herinnering aan het doopsel, soms wordt hij weer in de kerk gebrand, bijvoorbeeld met het Vormsel of bij het huwelijk en soms ook op een verjaardag of de naamdag van het kind thuis.

Doopnamen
Bij het doopsel krijgen de kinderen meestal een aantal doopnamen. Dit zijn soms namen van heiligen. De bedoeling is dan dat deze heiligen het kind zullen beschermen. De meeste kinderen krijgen drie voornamen: de echte voornaam, aangevuld met de namen van peter en meter.

Doopjurk
De dopelingen gingen in de begintijd (bijna) naakt te water en kregen na hun doop een doopkleed. Een wit kleed dat aangaf dat de persoon nu bekleed was met Christus in een nieuw leven. Daar hebben de Roomse en Protestantse kerken de zogenaamde doopjurk aan overgehouden. 
Sinds de negentiende eeuw draagt de baby bij het doopsel een lange witte doopjurk versierd met strikjes en veel kant. Vaak is de doopjurk al heel lang in een familie en worden alle nieuwe familieleden in deze jurk gedoopt. De vorm van de doopjurken loopt parallel aan de heersende mode. Vaak wordt de doopjurk gemaakt van de trouwjapon van de moeder. Zo hebben de doopjurken aan het begin van de negentiende eeuw een verhoogde taille, net als de japonnen van de vrouwen in die tijd. De geborduurde motieven zijn uiterst verfijnd. In het midden van het rokgedeelte, langs de zoom aan de onderkant, op het bovenlijfje en de kop van de mouw zit borduursel. De rest van de doopjurk is meestal onversierd.

Dat is geheel anders in het laatste kwart van de negentiende eeuw. De doopjurken zijn van onder tot boven uitbundig voorzien van vele stroken kant , afgewisseld met geborduurde stroken. Het gebeurt nogal eens dat doopjurken in de loop der tijd versteld of veranderd zijn. Bijvoorbeeld omdat er delen kapot gegaan zijn. Wie nog een doopjurk bezit, kan eens kijken of alle onderdelen van de jurk wel bij elkaar horen. Soms is de versiering van het bovenlijfje anders dan die op het rokgedeelte.

Kaartjes
Vóór deze eeuw werden weinig geboortekaartjes rondgestuurd. Dat gebeurde vanaf 1870-80 al wel bij rijke families. Pas vanaf 1920 begon de gewoonte zich te verspreiden. En sinds kort is er een nieuw medium bij voor de aankondiging van een geboorte: internet.

Doopcadeaus

Bij een doop is het over het algemeen traditie om een cadeau te geven. Hierbij kan gedacht worden aan zilveren cadeaus zoals een kruisje, bedelarmband, bestek, spaarpot of fotolijstje. Dit kan extra speciaal worden door het te laten graveren met de naam van de baby. Een kinderbijbel is ook zeer gangbaar; variërend van een prentenboek tot aan een 365-dagenbijbel met voor iedere dag een verhaal. Hier kan voorin een stukje geschreven worden zodat het net dat stukje meer is. Soms wordt er ook speelgoed gegeven zoals een Ark van Noach of puzzelbijbel. Natuurlijk kunnen knuffels of kleertjes ook, het leukste is natuurlijk een doopkaars met de foto van de dopeling en zijn of haar naam met de doopdatum erop afgedrukt.

Lage Verzendkosten

​​​NL €5,95 vanaf €45,- gratis

BE €7,95 vanaf €65,- gratis

Klantenservice

Product beoordelingen

12,50

Mooie kleur, erg groot, aanrader

Henrie (21-04-2018)

5/5
14,98

Grappige kaars, leuk verzonnen

Ruud (31-03-2018)

5/5
12,50

Groot stoer windlicht, valt goed op

Stef (20-04-2018)

5/5
24,98

Bedankt, dit is een erg leuk cadeau geworden, het was een dikke hit

Elly (31-03-2018)

5/5
24,98

Mooie kaars, erg groot, bedrukking is gewoon prachtig

Rob (29-03-2018)

5/5
8,00

Groot, zwaar, erg mooi, dekt de lading wel

Freek (08-04-2018)

5/5
9,00

Werkelijk prachtige kaars, erg zwaar, bijzonder door zijn kristalstructuur

Jacob (05-04-2018)

5/5
14,98

Heel erg leuk bedacht, is een erg leuke kaars

Johan (02-04-2018)

5/5
14,98

Heel mooi bedrukt, supersnel geleverd

Tim (02-04-2018)

5/5
12,50

Aparte kleur, erg mooi in het donker als hij brand

Margo (17-04-2018)

5/5