Clicky

Categorieën
Uw winkelwagen

Druipkaarsen

Model: druipkaars
Deze mooie druipkaarsen nemen je mee naar vroegere tijden.Deze druipkaarsen zijn zoals de naam al doet vermoeden bedoelt om te druipen, en geven daardoor een mooie ophoping van gekleurd kaarsvet over de kaarsenhouder. Zet ze dus alleen op ondergronden waar kaarsvet op terecht mag komen. Afmetingen: Ø20x300mmBranduren: 1,5Kleur: MulticolorVerpakking: Set van 2 stuks..
8,95 Excl. BTW:7,40
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Druipkaarsen, je kent ze vast nog wel van vroeger, bij je vader of moeder thuis, of uit oude films.

Die mooie gekleurde kaarsen op oude kandelaars of op een lege fles, met rondom en op de fles enorme hopen gekleurd kaarsvet.

Nee je maakte het niet schoon als de kaars was opgebrand, maar zette er een nieuwe in zodat de ophoping van kaarsvet steeds groter werd, en bonter van kleur. deze bijzondere historische druipkaarsen zijn nu bij ons zeer voordelig online te bestellen, om zelf oude tijden te herleven.

Een druipkaars (de naam zegt het al)  is een kaars waarbij smeltend kaarsvet langs de kaars druipt, hierdoor vormt een laag gestold kaarsvet de vorm van de kaars. 

Druipkaarsen worden tegenwoordig speciaal geproduceerd, waarbij het decoratieve effect van het druipen opzettelijk versterkt wordt door het toevoegen van kleurstoffen. 

Het druipen neemt toe als de druipkaars meer op de tocht staat.

De traditionele drager van het kaarsvet is een wijnfles.

De bolling daarvan is geschikt om de was op te vangen en de meestal groene of bruine kleur van het glas vormt een neutrale, wat donkerder, ondergrond waartegen de lichtere kleuren van de druipsels harmonieus afsteken.

Voor een betere hechting wordt de fles, vooral de onderste zijkanten, vaak vooraf zijdelings bedruipt met wit kaarsvet.

Haal nu deze oude nostalgie terug in huis tegen de laagste prijs bij de online kaarsenwinkel, en geniet van de sfeer die deze unieke druipkaarsen uitstralen.

Want of deze bijzondere kaarsen nu uit zijn of branden, deze mooie druipkaarsen bepalen de sfeer in je interieur.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.