Menu
Je winkelwagen

Druipkaarsen

Model: druipkaars
Deze mooie druipkaarsen nemen je mee naar vroegere tijden.Deze druipkaarsen zijn zoals de naam al doet vermoeden bedoelt om te druipen, en geven daardoor een mooie ophoping van gekleurd kaarsvet over de kaarsenhouder. Zet ze dus alleen op ondergronden waar kaarsvet op terecht mag komen. Afmetingen: Ø20x300mmBranduren: 1,5Kleur: MulticolorVerpakking: Set van 2 stuks..
8,95 Excl. BTW:7,40
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Herleef de Magie van Druipkaarsen: Een Nostalgisch Avontuur

Wie herinnert zich niet die betoverende druipkaarsen uit vroegere tijden, die pronkten in het huis van je ouders of in oude films? Die kleurrijke kaarsen die op antieke kandelaars rustten of nonchalant prijkten op lege flessen, omgeven door grillige, kleurrijke druipsporen die steeds indrukwekkender werden.

Vroeger maakte je ze niet schoon na gebruik; je plaatste gewoon een nieuwe kaars en liet het kaarsvet zich opstapelen, waardoor de kleuren en vormen steeds fascinerender werden. Nu zijn deze unieke historische druipkaarsen bij ons verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen, zodat je die mooie herinneringen weer tot leven kunt brengen.

Een druipkaars, zoals de naam al doet vermoeden, is een kaars waarvan het gesmolten kaarsvet langs de zijkanten naar beneden druipt, waardoor een uniek patroon van gestold kaarsvet ontstaat dat de kaars omhult.

Tegenwoordig worden druipkaarsen met opzet vervaardigd om dit decoratieve effect te versterken door kleurstoffen toe te voegen. Het druipen wordt intenser als de kaars aan de tocht wordt blootgesteld.

De traditionele ondergrond voor het kaarsvet is een oude wijnfles. Het bolle oppervlak van de fles is perfect om het druipende was op te vangen, en de doorgaans groene of bruine kleur van het glas vormt een neutrale, enigszins donkere achtergrond waartegen de lichtere kleuren van de druipsporen prachtig uitkomen.

Voor een betere hechting wordt de fles vaak vooraf voorzichtig bedruppeld met wit kaarsvet, vooral aan de onderste zijkanten.

Breng nu deze nostalgische charme terug in je huis tegen de meest betaalbare prijzen, dankzij de Online Kaarsenwinkel. Geniet van de unieke sfeer die deze druipkaarsen uitstralen, of ze nu branden of gewoon als decoratieve elementen in je interieur dienen.

Want één ding is zeker: deze bijzondere kaarsen, brandend of niet, zullen de sfeer in je huis bepalen op een manier die je nooit zult vergeten.