Wilt u een doopkaars die is aangepast aan uw wensen? Bestel dan vandaag nog uw unieke persoonlijke doopkaars!


 

Wat gaat er allemaal op een doopkaars?


Goede vraag. en het antwoord: je wilt niet dat de doopkaars te druk word. het laatste dat je wilt is de kaars volproppen met informatie, het ziet er dan te druk en rommelig uit en je weet niet waar je moet kijken.


Het gaat om de presentatie, het presenteren van de belangrijkste stukjes informatie over de doop op een opvallende, stijlvolle en aantrekkelijke manier waardoor u (en uw geliefden) de doopkaars zult bewonderen op deze dag en nog vele jaren.


 

Dus wat moet er op een doopkaars?


1.Doopgedachte


Je moet het doel van de kaars voor ogen houden. Dit betekent dat u in een paar eenvoudige woorden uitlegt wat de kaars vertegenwoordigt.Zulke woorden kunnen zijn: gedoopt, doopsel, gezegend


Iets eenvoudigs dat duidelijk uitlegt waar de kaars over gaat en welke gebeurtenis u viert.


2. De naam van de gedoopte.


Dit is het belangrijkste stuk informatie voor op de doopkaars. Wiens doop viert u ?!


De naam moet het meest prominente deel van de kaars zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen die naar de kaars kijken gemakkelijk weten van wie de kaars is. Ik raad aan de naam van de dopeling in een groter lettertype te plaatsen dan de rest van de informatie over de doopkaars.


3. De datum van de doop


Het is zeer belangrijk dat u deze speciale dag markeert waarop uw kind (of petekind) is gedoopt. Want het is een belangrijke dag omdat, de doopdag precies het moment is waarop het kind officieel in de wereld werd verwelkomd; in de gemeenschap van God en/of de kerk; en is de dag dat de relatie van het kind met God formeel begon.


Als je je wilt herinneren waar de doop werd gehouden, waarom zou je het dan ook niet op de doopkaars laten afdrukken.


De locatie van de doopceremonie is een geweldig detail om op de doopkaars te zetten, omdat het helpt om deze ceremonieplaats te onthouden en u te herinneren aan alle details van deze zeer speciale gelegenheid. Het opnemen van de locatie op de kaars is ook een goede manier voor het kind om zich voor te stellen hoe hun doop zou zijn geweest. Nogmaals, dit detail is helemaal aan jou en is een persoonlijke keuze. Het is aan jou of je veel details op de doopkaars wilt hebben of het wat eenvoudiger wilt houden. Voor onze doopkaarsen merken we dat de meeste  van onze klanten ervoor kiezen om alleen de naam, doopdatum, foto/afbeelding en een toevoeging op de kaars te laten afdrukken.


De datum:


Nu nog bepalen hoe u de datum op de doopkaars wilt laten afdrukken. Het meest gangbare is:  dag/maand/Jaar. U kunt ook de dag van de week opnemen. Bijvoorbeeld zondag 14 juli 2018.


De geboortedatum


Dit is optioneel voor uw doopkaars, en het is aan u of u zich uitsluitend op de datum van de doopceremonie wilt concentreren of dat u ook de geboortedatum van het kind wilt opnemen.


Als u de geboortedatum wilt opnemen, raad ik u aan om de geboortedatum boven de doopdatum te zetten, zodat mensen kunnen zien hoe oud het kind was toen hij/zij werden gedoopt.


Nogmaals, het datumformaat kan op elke gewenste manier worden gebruikt. Om de kaars er echter netjes uit te laten zien, en goed leesbaar te houden, raad ik u aan dezelfde datumopmaak te gebruiken voor zowel de geboorte- als doopdatum.


Een foto


Nu denk ik dat een foto of mooie afbeelding een prachtige manier is om echt een liefdevolle en belangrijk detail aan de doopkaars toe te voegen. De afbeelding kan een kruis zijn of een foto van het kind of een foto die jij of zij hebben getekend


Wat de afbeelding ook is, het is een effectieve manier om de kaars echt uniek te maken en de kaars tot een prachtige herinnering aan deze speciale gelegenheid te maken.


Als u op zoek bent naar een kruisbeeld, dan kunt u eenvoudig zoeken op google op afbeeldingen met kruizen, reken maar dat er keuze genoeg is. Houd wel rekening met het auteursrecht, je mag dus niet zomaar iedere foto gebruiken die je tegenkomt. Voor auteursrecht vrije afbeeldingen kunt u terecht op speciale sites die die voor u aanbieden, een voorbeeld daarvan in pixabay.com.


Wij hebben om het u makkelijk te maken al een aantal kaarsen met een mooi kruis voor u op de site staan waar u uit kunt kiezen.


 

De uitdrukking of gezegdes op de doopkaars.

Gezegden kunnen van alles zijn voor u en / of het kind. Zoals: 'God zegene u' of 'Moge de Heer u op al zijn wegen leiden' of 'Moge deze dag een zegen zijn, nu en voor altijd meer'. Een goede manier om passende uitspraken te vinden is door 'doopwoorden' te googlen op Google, en er een uit te kiezen die bij u past.


Nogmaals, een gezegde op de kaars laten afdrukken is volledig optioneel en zeker geen vereiste. Maar als u de ruimte hebt, en een redelijk grote kaars uitkiest, dan is een gezegde een leuke aanvulling op de doopkaars.


De meeste van onze klanten gebruiken geen spreuk, maar ik adviseer u dat als er een gezegde is die echt veel voor je betekent, waarom zou u het dan niet aan de kaars laten toevoegen. U kunt ook een digitaal voorbeeld krijgen van hoe het eruit zal zien op de kaars, en dan beslissen of u het wilt opnemen in de doopkaars of niet.


Doopkaarsen zijn een mooi aandenken aan de speciale ceremonie en een aantrekkelijke manier om de dag te symboliseren voor de komende jaren. Ze zijn een geweldig aandenken als ze staan te pronken in een vitrinekast of op het dressoir, en leveren gesprekstof met het kind als ze ouder worden, om hen te helpen herinneren aan hun speciale dag.


Een laatste tip als de ruimte op de doopkaars wat beperkt is, , raad ik aan om de “belangrijkste informatie”  (naam van het kind, datum van de doop, een foto of afbeelding) op de doopkaars te laten zetten, zodat het geheel niet te rommelig overkomt.


Als u niet zeker weet hoeveel informatie u precies op de doopkaars wilt zetten, stuurt u ons dan alle informatie, dan kunnen wij een ontwerp voor u samenstellen met alle informatie die u overweegt. Wij kunnen dan kijken welke doopkaars het meest geschikt is om alle informatie goed op de kaars te zetten. Het is voor u natuurlijk veel makkelijker om een beslissing te nemen als u kunt zien wat het eindresultaat zal worden.
Wilt u meer informatie over onze doopkaarsen, neem u dan even contact met ons op.